Jadłospis

Jadłospis na tydzień 18-22.10.2021

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
PNPłatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo: graham, razowe, masło, Szynka Polska, kiełki, pomidor
Herbatka z miodem,
Jabłko
ALERGENY: 1,3,7
Zupa: Krupnik Jaglany,
Hod – Dog (Bułeczki drożdżowe własnej produkcji zapiekane z parówkami) ketchup,
Marcheweczka do chrupania
Nektar Jabłko - gruszka
ALERGENY: 1,3,7,9
Bułeczka owsiana, masło, schab pieczony, papryka, ogórek zielony
Herbatka owocowa
Gruszka
ALERGENY: 1,7
WTKakao, Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, Ser żółty, papryka czerwona, ogórek,
Herbatka malinowa,
Śliwka
ALERGENY: 1,7
Zupa: Szrekowa (Szpinakowa)
Uczta Włóczykija (gulasz z indyka w sosie paprykowo pomidorowym), kasza kus kus,
Ogórek kwaszony
Kompot owocowy
ALERGENY:1,3,7,9
Ryż prażony kokosowy z wiórkami z gorzkiej czekolady, z prażonymi migdałami,
Batonik zbożowy
Jabłko

ALERGENY: 1,7
ŚRKawa zbożowa Inka,
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, Schab pieczony, ogórek zielony, rzodkiewka,
Herbatka z cytrynką
Jabłko
ALERGENY: 1,7
Zupa: Czerwony Kapturek (Czerwony Barszcz)
Pierogi z białym serem na słodko - polane musem truskawkowym,
Napar wieloowocowy
ALERGENY: 1,3,7,9
Zapiekanka tostowa z szynką serem i ananasem,
Herbata miętowa
Banan
ALERGENYY: 1,3,7
CZWPłatki jaglane na mleku
Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, szynka z indyka, sałata, kiełki,
Herbatka z cytrynką
Gruszka
ALERGENY: 1,7
Zupa: Brokułowa z ryżem,
Chrupiący kotlet z piersi kurczaka, ziemniaki, koperek
Surówka: Sałata masłowa ze śmietanką,
Napar miętowy
ALERGENY:1,3,7,9
Muffinki Marchewkowe,
Soczek owocowy
Jabłko
ALERGENY: 1,7
PTZdrowy Nesqik (Kakao + Kawa zbożowa na mleku)
Pieczywo (żytnie, graham, razowe), masło, Polędwica Sopocka, szczypior, pomidor,
Herbatka z miodem
Jabłko
ALERGENY: 1,7
Zupa: Pomidorowa z ziemniakami,
Zapiekanka makaronowa z Łososiem i warzywami,
Surówka: Z kwaszonej Kapusty, marchewki i jabłka
Sok owocowy
ALERGENY: 1,3,4,7,9
Bułeczka kukurydziana, masło, serek śmietankowy z wiórkami czekoladowymi,
Herbatka owocowa
Banan
ALERGENY: 1,7

Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej niegazowanej, wody przegotowanej o temperaturze pokojowej i napojów owocowych.

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

W przypadku braku tolerancji nabiału dzieci otrzymują zamienniki.