Jadłospis

Jadłospis na tydzień 18.11 - 22.11

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
PNPłatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo (żytnie, graham, razowe), Szwedzki stół (masło, ser żółty, szynka drobiowa, jak ze wsi, papryka, ogórek, kiełki)
Herbata z cytrynką
Jabłko
ALERGENY: 1,7
Zupa: Kalafiorowa,
Chrupiący Kotlecik z piersi kurczaka, ziemniaki, koperek,
Mini marcheweczka w maślanej glazurze,
Chipsy z kalarepki do chrupania,
Napar wiśniowo truskawkowy

ALERGENY: 1,3,7,9

Makaroniki pod śmietankowym śniegiem
Herbatka miętowa
Mandarynka


ALERGENY: 1,3,7

WTPłatki cynamonowe na mleku,
Pieczywo (żytnie, graham, razowe), Szwedzki stół (masło, serek śmietankowy, ser żółty, szynka szlachetna, polędwica miodowa, Ogórek zielony, papryka, szczypiorek),
Herbatka malinowa,
Banan
ALERGENY: 1,7
Zupa: Dyniowa z zacierką,
Pałeczki z kurczaka zapiekane w chrupkach kukurydzianych, ryz curry prażony,
Surówka: Węgierska ( marchewka, papryka, por, kukurydza, sos jogurtowy)
Mięta
ALERGENY:1,3,7,9
Koktajl mleczny z owocami Banan, Truskawka
Wafelki ryżowe
Gruszka
ALERGENY: 1,3,7
ŚR Kakao
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, Paróweczki z szyneczki, ketchup,
Herbatka imbirowa,
Mandarynka
ALERGENY: 1,7
Zupa: Czerwony Barszcz,
Naleśniki z białym serem własnej produkcji polane sosem śmietankowo truskawkowym
Nektar jabłkowo gruszkowy

ALERGENY: 1,3,7,9
Tosty z szynką i żółtym serem,
Ketchup,
Jabłko
Herbatka owocowa

ALERGENY: 1,3,7
CZWRyż na mleku,
Pieczywo (żytnie, graham, razowe), Szwedzki stół (masło, powidła śliwkowe, ser żółty, schab miodowy, szynka krucha, kiełki, pomidor, sałata masłowa)
Herbatka cytrynowa
Banan
ALERGENY: 1,7
Zupa: Grochowa,
Pulpeciki wieprzowa w sosie paprykowo ziołowym,
Kasza jęczmienna,
Surówka Siłacza (Kapusta biała, marchew, ogórek kwaszony, kukurydza, słonecznik prażony)
Nektar owocowy
ALERGENY: 1,3,7,9
Podpłomyki bez cukru z serkiem owocowym, Zbożowa przekąska
Soczek ze słomką
Winogronka

ALERGENY: 1,7
PTRyż na mleku z daktylami,
Pieczywo (żytnie, graham, razowe), Szwedzki stół (masło, serek śmietankowy, ser żółty, schab pieczony, sałata masłowa), Herbatka Kubusia Puchatka – z miodem
Jabłko
ALERGENY: 1,7
Zupa: Krupnik,
Złota Rybka (Smażone fileciki z ryby Miruny), ziemniaki, koperek,
Surówka z kwaszonej kapusty
Sok owocowy
ALERGENY: 1,3,4,7,9
Bułeczka żytnia, masło, szynka z pod strzechy, ogórek zielony,
Herbatka z cytrynką

Gruszka
ALERGENY: 1,3,,7,

Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej niegazowanej, wody przegotowanej o temperaturze pokojowej i napojów owocowych.

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

W przypadku braku tolerancji nabiału dzieci otrzymują zamienniki.