Jadłospis

Jadłospis na tydzień 10.12.2018 - 14.12.2018

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
PNOwsianka na mleku,
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, Szwedzki Stół: Żywiecka podsuszana, serek śmietankowy, ser żółty, powidła śliwkowe, sałata masłowa, pomidor, szczypiorek)
Herbatka z cytryną i miodem,
Banan
Zupa: Ogórkowa,
Spaghetti z pomidorami, bazylią i mięsno warzywnym sosem,
Ogórek kwaszony,
Sok owocowy
Pampuchy (bułeczki drożdżowe na parze) z polewą waniliowo truskawkową
Herbatka owocowa
WTPłatki kukurydziane miodowe na mleku,
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, Szwedzki Stół: szynka konserwowa, ser żółty, powidła śliwkowe, serek śmietankowy ogórek kwaszony, papryka, kiełki)
Herbatka cytrynowa,
Jabłko
Zupa: Pomidorowa z gwiazdkowym makaronikiem,
Hamburgery (klopsiki wieprzowe z otrębami zapiekane w piecu), ziemniaki z koperkiem, buraczki na ciepło,
Kalarepka do chrupania
Kompot wiśniowy
Podpłomyki bez cukrowe z serkiem truskawkowym,
Soczek naturalny w
kubeczku
Batonik zbożowy
ŚRMusli z owocami suszonymi na mleku, Pieczywo żytnie, graham, razowe, masło, Szwedzki Stół: polędwica z indyka, biały serek z wiórkami czekoladowymi, ser żółty, powidła śliwkowe, pomidor, rzodkiewka, , ogórek zielony)
Herbatka imbirowa,
Mandarynka
Zupa: Pieczarkowa z ziemniakami,
Kotlecik z piersi kurczaka w chrupiącej panierce z prażonym sezamem, ryż curry,
Surówka „Słodka witaminka” Marchewka z Jabłkiem i Gruszką z sosem jogurtowo cytrynowym
Napar wiśniowo porzeczkowy,
Bułeczka grahamka, Zdrowa Nutella ( pasta daktylowa, z prażonym jabłkiem i serkiem)
Herbatka owocowa
Jabłko
CZWKawa Zbożowa Inka, Pieczywo: żytnie, graham, razowy, Stół Szwedzki: szynka Cygańska, serek śmietankowy, ser żółty Goud, kiełki, papryka czerwona, sałata masłowa
Herbatka z cytrynką
Jabłko
Zupa: Dyniowa z zacierkami,
Gulasz wołowy ze śliwką suszoną, Kasza gryczana,
Surówka: Różowa Pantera (Buraczek, kapusta pekińska, por, kukurydza)
Napar miętowy
Baba z kaszy mannej z sosem wiśniowym
Wafle ryżowe,
Napar miętowy
Banan
PTNapój mleczny „ Zdrowy Nesqik” Pieczywo: żytnie, graham, razowy,
Masło, paróweczki z szyneczki, ketchup,
Herbatka z imbirem
Banan
Zupa: Grochowa,
Złota Rybka ( filety z ryby Miruny smażone w panierce kukurydzianej) ziemniaki, koperek,
Surówka Rosyjska (Ogórek kwaszony, kukurydza, por, marchew, jabłko)
Sok owocowy
Bułeczka kukurydziana, szynka śniadaniowa - wieprzowa, rzodkieweczka, ogórek zielony
Herbatka malinowa
Jabłko

Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej niegazowanej, wody przegotowanej o temperaturze pokojowej i napojów owocowych.

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

W przypadku braku tolerancji nabiału dzieci otrzymują zamienniki.