Jadłospis

Jadłospis na tydzień 26.02.2018 - 02.03.2018

 ŚniadanieObiadPodwieczorek
PNPłatki kukurydziane na mleku,
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, sucha krakowska, szczypiorek, pomidor
Herbatka miodowa,
Jabłko
Zupa: Kapuśniaczek,
Spagetti mięsno warzywne,
Bukiet warzyw na parze,
Ogóreczek zielony do chrupania
Sok ze świeżych owoców.
Kisiel Babuni
(truskawkowo wiśniowy),
Biszkopciki, paluchy kukurydziane,
Herbatka z cytrynką

WTKawa Inka, Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, biały serek śmietankowy,
Herbatka imbirem
Banan



Zupa: Wielojarzynowa,
Gulasz wołowy po Węgiersku,
Kluseczki śląskie,
ogóreczek kwaszony,
Napar wiśniowy

Chałeczka z masełkiem, Zbożowa słodka przekąska,
Herbatka malinowa,
Gruszka
ŚRPłatki jęczmienne na mleku,
Pieczywo: żytnie, graham, razowe, masło, szynka wiejska, kolorowa papryczka,
Herbatka cytrynowa,
Jabłko
Zupa: Pomidorowa z ziemniakami,
Kolorowa Pizza prosto z pieca ( z serem żółtym, sosem pomidorowo ziołowym, szynka konserwowa, kukurydza, papryka) ketchup
Sok ze świeżych owoców
Zdrowy Keks prosto z pieca (z kaszy Kus Kus), sos truskawkowy,
Herbatka owocowa,
CZWKakao, Pieczywo: żytnie, graham, razowy, masło, jajeczne muchomorki, szczypiorek,
Herbatka miodowa
Banan
Zupa: Grochowa,
Kotlecik z piersi kurczaka, ziemniaki, koperek,
Surówka: Marchewka z jabłkiem,
Mięta
Rogaliki maślane z jabłkiem,,
Soczek ze słomką
PTNapój mleczny „ Zdrowy Nesqik” Pieczywo: żytnie, graham, razowy, Szwedzki stół: szynka wędzona, ser żółty, ser biały, dżem, pomidor, ogórek, szczypiorek,
Herbatka z cytrynką
Jabłko
Zupa: Biały Barszcz z jajem,
Pulpeciki z rybki w sosie pomidorowym, ziemniaki,
Surówka z kwaszonej kapusty
Napar wiśniowy
Bułeczka orkiszowa, masło, szynka z indyka, ogórek zielony, szczypiorek,
Herbatka owocowa

Dzieci mają dostęp w ciągu całego dnia do wody mineralnej niegazowanej, wody przegotowanej o temperaturze pokojowej i napojów owocowych.

Jadłospis z przyczyn niezależnych może ulec nieznacznej modyfikacji.

W przypadku braku tolerancji nabiału dzieci otrzymują zamienniki.